Workshops

In de voetsporen van Breitner | Gerlo Beernink & Marjon Steenbergen

De fotowandeling Amsterdam betrapt, in het spoor van G.H. Breitner, voert je terug naar het Amsterdam rond 1900. Het ging Breitner niet om scherpe, perfect gekaderde foto’s maar om impressies van het Amsterdamse straatleven. Ook in zijn schilderijen is er geen exacte weergave. Breitner wilde de sfeer vangen het turbulente straatleven.
De dag begint in het Rijksmuseum, waar enkele werken van Breitner te bewonderen zijn.
Na een lunch onderbreking maken we een tocht door de binnenstad aan de hand van de foto’s van Breitner. We gaan op zoek naar de plekken die Breitner heeft vastgelegd. Nu ruim honderd jaar later gaan we onze eigen beelden maken op deze plekken. Een technische camera, 4×5″, gaat ook mee tijdens de wandeling.

Datum: september, specifieke datum volgt.

Plaats: Startpunt Rijksmuseum

Prijs: € 225 incl BTW

Studiolicht op locatie | Ruben Schumacher

Altijd al willen weten hoe een professionele fotograaf op locatie een model goed uitlicht? Of hoe je je eigen flitslicht in balans brengt met het aanwezige licht?

Tijdens deze workshop deelt Ruben Schumacher de fijne kneepjes van het vak. Hij laat je zien hoe je een reportageflitser onder controle krijgt maar ook hoe je een complete locatie uitlicht met studiolicht!

Datum: september, specifieke datum volgt.

Plaats: IJsselstein

Prijs: € 225 incl. BTW

Photo Mechanic | Gerlo Beernink

Alles wat je wilt weten over het gebruik van Photo Mechanic wordt gedurende de dag uitgelegd door Gerlo Beernink. Snellere workflow, werken met Photoshop, Lightroom en de Bridge, snel en automatisch een bruikbaar archief inrichten. En nog veel meer. Neem je laptop mee.

Heb je specifieke vraag, stuur die dan van te voren naar ons op, dan kan Gerlo die vraag voorbereiden.

Datum: september, specifieke datum volgt.

Plaats: IJsselstein

Prijs: € 225 incl. BTW

Cyanotypie | Esther Hovers

In deze workshop leer je in 1 dag cyanotypes maken.

We gaan zelf de chemicaliën mixen, het papier prepareren, belichten en vervolgens fixeren, kortom alle stappen die nodig zijn om een cyanotype te maken. We werken met beeld dat jij meeneemt. Binnen een dag heb je je eerste prints gemaakt.

Datum: september, specifieke datum volgt.

Plaats: IJsselstein

Prijs: € 225 incl. BTW