Wie zijn wij

Beeldvoorziening biedt fotografen in verschillende stadia, unieke educatieve en professionele ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden kwaliteitstrainingen voor beeldmakers en -liefhebbers.

Onze docenten zijn professionele fotografen die werken voor gerenommeerde bedrijven. Ze publiceren in landelijke media en hun werk is te zien in musea en op festivals.

Ze hebben ervaring in lesgeven bij erkende instituten, hogescholen en kunstacademies. Ze beschikken over didactische kwaliteiten, staan stevig geworteld in de beroepspraktijk en geven les vanuit hun eigen expertise.

Roel Stevens

Roel Stevens

fotograaf / docent / coach

Roel is als een wandelende encyclopedie. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden. Hij heeft veel kennis over fotografie  en over creatieve denkprocessen. Omdat hij de belangen van opdrachtgevers kent, kan hij je creatieve oplossingsvermogen vergroten. Noodzakelijk als je werkt in opdracht.

Marjon Steenbergen

Marjon Steenbergen

fotograaf/ docent / coach

In haar studio in IJsselstein worden grote sets gebouwd voor meubelfabrikanten en bouwmarkten. Marjon is zeer bedreven in het opbouwen, uitlichten en fotograferen van sets die een maatje meer hebben. Het aansturen van een team dat bestaat uit een decorbouwer, stylisten, modellen en assistenten is een belangrijk deel van haar onderneming.

Annemieke Kok

Annemieke Kok

fotograaf / online marketeer

Annemieke Kok is fotograaf, websitebouwer en online marketeer. Ze houdt zowel van creatief als analytisch bezig zijn. Binnen Beeldvoorziening is zij verantwoordelijk voor de site en online marketing. 

Henry Faber

Henry Faber

fotograaf / beeldbewerker

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag verder wegwijs en leert je meer over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Jeroen Toirkens

Jeroen Toirkens

fotograaf / docent / coach

Jeroen Toirkens (Nederland, 1971) studeerde Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 1995 als zelfstandig fotograaf en filmmaker. Hij rich zich op sociale documentaire fotografie en slow-journalisitek. Zijn werk wordt veelvuldig gepubliceerd in nationale en internationale kranten en tijdschriften.

Gerlo Beernink

Gerlo Beernink

fotograaf / docent

Gerlo Beernink is een Nederlandse kunstenaar/ fotograaf. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de universiteit van Nijmegen. Vanaf 1981 fotografeert hij sociaal maatschappelijke onderwerpen voor o.a. de vakbonden, de Groene Amsterdammer, Time-life en Der spiegel. Zijn werk in bekroond met vele prijzen zoals de World Press Award en de Zilveren camera.

De historie van fotografie heeft zijn bijzondere interesse. In dat specifieke vakgebied geeft hij ook college’s aan het Emerson College, Boston USA.

Bas Jongerius

Bas Jongerius

fotograaf / docent / reisleider

De immer energieke en avontuurlijke  fotograaf Bas Jongerius kan jouw ogen openen om het gewone met het bijzondere te verbinden. Hij is ook een ervaren reisbegeleider en met hem op stap gaan betekent jezelf uitdagen om je technische kennis op te rekken en de wereld om je heen vanuit nieuwe perspectieven te zien; het ‘minuscule’ wordt groots, het ‘wijdse’ rijk aan nuance. Je komt gegarandeerd helemaal opgeladen, vol met nieuwe  inzichten en een berg aan verrassende foto’s terug als je deelneemt aan reisreportages.

Ruben Schumacher

Ruben Schumacher

fotograaf / docent / mentor

Zijn dagelijkse praktijk als zelfstandig fotograaf bestaat uit het maken van locatieportretten en hij is gespecialiseerd in interieur- en bedrijfsfotografie. Ruben heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven in fotografie op diverse Hoge scholen. Zijn grootste kracht is zijn heldere manier van uitleggen van complexe zaken, Geen vraag te ‘dom’, geen verzoek te ‘moeilijk’. Niet jij ‘zoekt het maar uit’, maar hij zoekt het voor je uit.

Esther Hovers

Esther Hovers

fotograaf / Beeldend kunstenaar

Esther Hovers is opgeleid als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), maar maakt ook installaties waarin foto’s, tekeningen, tekst, prenten en film een ​​gelijkwaardige rol spelen. Zij presenteert deze in ruimtelijke installaties die de verschillende aspecten van haar onderzoek laten samensmelten. Tijdens dit proces hecht ze veel waarde aan de verschillende materialen waarmee zij werk. Die lagen zijn inherent aan haar onderzoek; ze vragen om een ​​even gelaagde afronding van het project. Daarom kiest ze voor allerlei combinaties van druktechnieken, formaten en papiersoorten. 

Gerdjan van der Lugt

Gerdjan van der Lugt

fotograaf / docent / coach

Gerdjan is een internationaal gerenomeerd fotograaf die door het het Luerzers Archive bij de beste 200 fotografen gerekend wordt. Hij werkte samen met prestigieuze reclameburo’s als KesselsKramer (Ned) en Leo Burnett (Italië) en zijn werk is gepubliceerd in gerenommeerde magazines. Gerdjan weet wat het betekent om met deze magazines en klanten samen te werken. Als je iets kunt leren van Gerdjan is het wel foto’s maken met stijl, allure en internationale klasse die passen in magazines van topkwaliteit.