3-daagse Masterclass Portretfotografie

Succesvol
Portret

Merlijn Doomernik is fotograaf voor het NRC en hij krijgt heel bekend Nederland voor de camera in de meest uitdagende en onmogelijke omstandigheden. Hij weet hoe je altijd succesvol een foto kunt maken. Ook al heb je slecht licht, heb je de meest inspiratieloze locatie, een nerveus model, een opdrachtgever die in je nek staat te hijgen of ben je letterlijk onder water.

In deze 3-daagse masterclass leer je een succesvol portret te maken onder alle omstandigheden.

Wat gaan we doen

Merlijn Doomernik zal veel voorbeelden uit zijn lange carrière laten zien en bespreken wat de valkuilen zijn en hoe je die kunt vermijden. Daarnaast ga je zelf aan de slag en leer je hoe je in onmogelijke situaties toch een kwalitatief hoogstaande foto kunt maken.

Omgaan met stressvolle situaties

Om onder stressvolle omstandigheden toch succesvol te presteren traint Merlijn je door deze situaties op te roepen en je reactie daarop te leren beheersen. Je hoeft niet ten onder te gaan aan stress, het kan je ook voeden. Jouw reactie op complexe situaties kun je sturen.

“Ik heb een bepaalde mate van paniek nodig, stress, urgentie om creatief optimaal te presteren. Dat is voor iedereen anders. Sommigen gedijen bij rust en contemplatie, dan val ik in slaap. Ik gedij bij gedoe!” Merlijn

Ultieme controle

Je leert om ultieme controle te hebben over je apparatuur.

“Als je nog bezig bent met je apparatuur op het moment dat je bezig moet zijn met je model, ben je verloren.” Merlijn

Onmogelijke situaties

Merlijn demonstreert hoe je in onmogelijke situaties toch een kwalitatief hoogstaande foto kunt maken. En je leert onder zijn begeleiding dat zelf ook te doen.

“Soms sta je op een regenachtige parkeerplek, heb je een stijve hark als model en is je opdrachtgever een ongevoelige hork. Een TOP-foto zal het niet worden maar tóch moet je een foto maken die een zeven waard is.” Merlijn 

Successen en mislukkingen

Al jouw persoonlijke successen en mislukkingen zijn een enorme bron waaruit je kunt putten. Merlijn zal daarop reflecteren en zijn ervaring met je delen.

Jouw missers kunnen zo maar jouw juweeltjes zijn. Je hebt ‘vreemde ogen’ nodig om dat te zien”. Merlijn

wat levert het mij op

Na deze training heb je voldoende controle over je apparatuur om in welke situatie dan ook, niet in de stress te schieten maar kunt werken naar een succesvol portret. 

Je hebt geleerd hoe je de situatie naar jouw hand weet te zetten. Ook al heeft de persoon in kwestie geen tijd, een slecht humeur of word je op je vingers gekeken.

Kortom, wat de omstandigheden ook zijn: je kunt een geslaagd portret afleveren.

Cursusdagen

7 sept,  21 sept en 12 okt 2022

}

Tijdstip

van 9.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4 – maximaal 10

Locatie

Newtonstraat 3 IJsselstein

Coach

Merlijn Doomernik

Kosten

€ 725,00 incl. BTW / € 599,17 excl. BTW
>>>Ontvang € 200 Werktuig PPO Subsidie. Meer weten? Klik hier

ELKE FOTO IS EEN VERHAAL OP ZICH…

Merlijn Doomernik is fotograaf voor het NRC en hij krijgt heel bekend Nederland voor de camera in de meest uitdagende en onmogelijke omstandigheden. Hij weet hoe je altijd succesvol een foto kunt maken. Ook al heb je slecht licht, heb je de meest inspiratieloze locatie, een nerveus model, een opdrachtgever die in je nek staat te hijgen of ben je letterlijk onder water.

Creatief geïnspireerd werken onder stressvolle omstandigheden is zijn expertise. “Aan de ene kant moet je open staan voor het onverwachte, het toeval, het unieke moment. Je moet kunnen loslaten. Maar aan de andere kant moet je de situatie beheersen en controle hebben om op z’n minst een zeven te scoren. Altijd, want dat is wat je opdrachtgever verwacht”.

Elke foto die hij maakt is een verhaal op zich; omgeving, geportretteerde en zijn kenmerkende gebruik van licht komen samen in de foto, vaak met een kleine knipoog van de fotograaf. Ook al lijkt er meestal een plan aan zijn beelden ten grondslag te liggen, doorgaans improviseert Merlijn wat in een beperkte tijd met de toevalligheden die locatie en onderwerp met zich meebrengen.

www.doomernik.com

 

op de hoogte blijven?

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gemiddeld 1 keer per maand ontvang je de nieuwsbrief met daarin nieuwe masterclasses, talent in beeld, expositie aankondigingen, events etc.