masterclass Jeroen Toirkens

DOCUMENTAIRE
PROJECTEN

In vier bijeenkomsten en via persoonlijke een-op-een online sessies begeleidt Jeroen Toirkens je bij de uitvoering van je foto project. Hij is nauw betrokken en zal je persoonlijk advies geven zodat je concrete stappen kunt zetten.

Deze masterclass is voor fotografen die intensief en langdurig aan projecten willen werken en naar verdieping zoeken in hun werk.

Wat gaan we doen

In vier bijeenkomsten en via persoonlijke een-op-een online sessies begeleidt Jeroen je bij de uitvoering van je project. Hij is nauw betrokken en zal je persoonlijk advies geven zodat je concrete stappen kunt zetten.

Meerdere perspectieven

Je leert je project vanuit meerdere perspectieven te benaderen.

Structuur

Je leert structuur aan te brengen in je project.

Samenhangend beeldverhaal

Leer hoe je een samenhangend beeldverhaal kunt maken en het aanscherpen van je eigen beeldtaal.

Organisatie van je project

Hoe zorg je voor een goede organisatie van je project. Denk aan productie, tijdsplanning en projectvoorstel.

Samenwerken met creatieve en financiële partners zoals journalisten, websitebouwers, curatoren, musea, beeldbewerkers, ontwerpers en vele anderen.

 

Financiering van je project

Financiering van je project via crowdfundingen subsidieaanvragen. schrijven en media- aandacht genereren.

Vormgeving

Hoe geef je vorm aan al je producten: filmpjes, boek, website, kaarten, teksten etc.

wat levert het mij op

Na afloop heb je jouw project vanuit verschillende perspectieven weten te benaderen. Samen met Jeroen heb je structuur aangebracht en ontstaat er een samenhangend beeldverhaal. Je weet hoe je je project moet organiseren en financieren.

Cursusdagen

23 sept, 28 okt, 25 nov, 23 dec 2022. Alle datums zijn onder voorbehoud omdat Jeroen voor zijn werk veel in het buitenland verblijft.

}

Tijdstip

van 9.30 – 16.00 uur

3 uur persoonlijke e-mail / zoom begeleiding

 

Aantal deelnemers

minimaal 4 – maximaal 8

Locatie

Newtonstraat 3 IJsselstein

Coach

Jeroen Toirkens

Kosten

€ 1250,00 incl. BTW / € 1033,06 excl. BTW
>>>Ontvang € 345,00 Werktuig PPO subsidie. Meer weten? klik hier

meester in het verbeelden van verhalen…

Fotograaf Jeroen Toirkens is een meester in het verbeelden van grootse verhalen. Zijn drie boeken Nomad, Solitude en Borealis onderzoeken het leven in de ruige noordelijke natuur en het leven in afzondering. Samen met journalist Jelle Brandt Corstius bezocht hij voor Borealis, zijn meest recente boek, de bossen van het noordelijk halfrond en ging op zoek naar de verhalen van de mensen die in deze bossen leven.

Hij maakte acht reizen naar bizar koude oorden in o.a. Canada, Rusland, Noorwegen, Alaska en Japan. Zijn foto’s zijn poëtisch en sfeervol en nemen je mee naar een compleet andere wereld. Het verhaal van Jelle is als een spannend avonturenboek. Het project is een waarschuwing dat we een essentieel deel van onze planeet aan het verliezen zijn door grootschalige houtkap, klimaatverandering en bosbranden.

Om dit project te financieren werkten Toirkens en Brandt Corstius met sponsoring en innovatieve crowdfunding. Ze hebben een uiterst slimme manier bedacht in de vorm van een abonnement waarbij je een bedrag per kwartaal of per jaar betaalde. Gedurende de duur van het project ontving je na iedere reis een souvenir uit het gebied dat Jeroen en Jelle bezochten: een stuk berkenbast, een essay, een foto van een specifieke boom. Al die items kon je bewaren in een speciaal ontworpen cassette waar ook het boek in past. Alles tot in de puntjes verzorgd. Professioneel en van hoogwaardige kwaliteit.

Het project is uitgebreid belicht in o.a. dagblad Trouw. De foto’s vinden nu hun weg naar tentoonstellingen zoals in het Fotomuseum Den Haag en het Anchoragemuseum in Alaska.

 

Jeroen Toirkens

www.jeroentoirkens.com

op de hoogte blijven?

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gemiddeld 1 keer per maand ontvang je de nieuwsbrief met daarin nieuwe masterclasses, talent in beeld, expositie aankondigingen, events etc.