Masterclasses / Beeldbewerken

Beeldbewerken

Eigen signatuur creëren en versterken met Photoshop

 

Jouw persoonlijke, herkenbare beeldtaal ontwikkelen met Photoshop.

We redeneren vanuit jouw wensen en wat jou inspireert, en dragen vervolgens de technieken aan om dat resultaat te verwezenlijken. We gaan geen trucs voor doen maar baseren het programma op het ontwikkelen van jouw eigen stijl.

Je krijgt een goede basis en leert de meest essentiële technieken die je op alle genres kunt toepassen. Vergelijk het met een timmerman. Als  die een hamer en een zaag vakkundig kan hanteren, kan hij alles maken; een tafel, een stoel, een kast, een huis. Met de vaardigheden en kennis die jij krijgt van Photoshop ben je ook in staat om vrij te experimenteren en te maken wat jij wil.

Henry Faber heeft zo’n enorme kennis van photoshop dat hij in staat is om te analyseren wat er voor nodig is om tot het resultaat te komen dat jou inspireert.  Dat kan een analoge ‘feel’ hebben of een filmische, fris en helder zijn of juist donker en mysterieus, vol met special effects of juist heel sober zijn. Ongeacht welke beelden jouw inspiratie vormen, Henry kan je met Reversed Enginering verder helpen.

Neem je laptop met de nieuwste versie van Adobe Photoshop mee.

Heb je een gerichte vraag? Boek Henry voor een uur één op één begeleiding.

Programma

Dag 1. 

Je brengt je eigen portfolio mee plus een inspiratie portfolio. Het laatste vormt de basis voor deze training want je onderzoekt welke gereedschappen er nodig zijn en hoe deze toe te passen om het gewenste resultaat te krijgen.

  • “Reversed Enginering” oftewel terug redeneren. Je leert je inspiratiebronnen nauwkeurig te analyseren en de juiste conclusies te trekken om de effecten te creëren die je wilt. Henry maakt hiermee een start en voorziet je van handvatten.
  • De mogelijkheden in photoshop zijn grenzeloos. Er is een wezenlijk verschil tussen beeldoptimalisatie en beeldbewerking. Henry laat voorbeelden zien van Beeldoptimalisatie en Beeldbewerking. 

Huiswerk

Pas de technieken toe op je eigen foto’s.

Dag 2

Huiswerk bespreken en de obstakels die je bent tegen gekomen overwinnen.

Verdere verdieping Photoshop

  • Photoshop: kleuren aanpassen en aanpassingslagen.
  • Aan de slag met deze gereedschappen.
  • Photoshop: overvloeimodus
  • Aan de slag met deze gereedschappen.

Henry demonstreert hoe de verschillende stijlen die jij hebt aangedragen, gecreëerd kunnen worden.

Huiswerk

Pas de nieuw verworven kennis toe op je eigen foto’s.

Dag 3

Huiswerk bespreken en specifieke problemen uitlichten.

Verdere verdieping Photoshop.

  • Photoshop: alle zaken die je bent tegen gekomen en waar je meer van wil weten om jouw eigen signatuur te verwezenlijken, komen aan bod.

Deze Masterclass is geschikt voor fotografen, beeldbewerkers, vormgevers, webdesigners en iedereen die zijn vaardigheden met photoshoptechnieken wil optimaliseren.

Cursusdagen

Vrijdag 1,15 en 22 juli 2022

}

Tijd

9.30 – 16.00 uur

Duur

3 dagen, 6 uur

Aantal deelnemers

Maximaal 8

Locatie

IJsselstein

Coaches

Henry Faber

Kosten masterclass

€  810,- incl. btw

 

Docenten

Henry Faber

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag wegwijs en leert je alles over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Verhalen

Ze bieden meer!

“Van Henry word je blij omdat hij zoveel meer biedt dan je verwacht. Ik weet écht wel wat van beeldbewerking maar hij heeft me zoveel nieuwe technieken geleerd.”

Yvonne Wesling, deelnemer masterclass 2021

Webinar Henry Faber

Simone Henken in gesprek met Henry Faber over het filmisch effect dat je kunt bereiken met Photoshop.

Persoonlijke adviezen

Ik zocht een klassieke, meer analoge uitstraling zonder de geijkte filters toe te passen die standaard geleverd worden en iedereen meteen herkent. Henry heeft me heel goed geholpen door me de juiste gereedschappen aan te reiken om dat effect te creëren. Ik kan nu al mijn foto’s van mijn eigen stijl voorzien.

Yolanda H

Met artiesten werken is fantastisch omdat zij het experiment niet schuwen en open staan voor nieuwe ideëen. Dat geeft mij als beeldmaker zo’n grote vrijheid. De creativiteit die in die samenwerking ontstaat geeft dynamiek, energie. Henry Faber