Lisa Praster - The beauty of company

Lisa Praster

portfolio

Lisa Praster is een 28-jarige fotografe uit Amsterdam met een grote liefde voor reizen en documentaire fotografie die dit succesvol weet te combineren.

In 2016 toonde ze haar tentoonstelling Neglect over de verwaarlozing van eenzame ouderen in Moldavië.

In 2020 heeft zij haar fine-art fotografie getoond op de expositie StARTup Art Fair Los Angeles en kijkt zij uit naar komende exposities in SIILK Gallery in Athene, Griekenland en naar haar expositie in het Fotonostrum Museum in Barcelona, onderdeel van de expositie van Steve McCurry.

En nu in 2021 ziet haar project The beauty of company het licht.

 

Lisa volgde de masterclass Documentaire Projecten bij Jeroen Toirkens om haar project The beauty of company concreet te maken.

Project

The beauty of company

De coronapandemie zorgt ervoor dat veel senioren zich afgesloten voelen van de buitenwereld. Daarom gaat fotografe Lisa Praster samen met professioneel visagiste Erzsabet Anna Hajde, op bezoek bij deze ouderen die moeite hebben met het ontvangen van complimentjes en persoonlijke aandacht, en daardoor die aandacht weg willen wuiven.

Het is een perfect moment om hun isolement te doorbreken, al is het maar voor even, door ze een dag te bezorgen die ze niet snel meer zullen vergeten.
Naast portretten maakt Lisa een documentaire van het verloop van deze dag.

Dit verslag vertelt zóveel meer over de geportretteerde in de woonomgeving, de dagelijkse routines en hobby’s.  Het vangt de tijdsgeest, het leven anno 2021.

Het is naast een persoonlijk document ook een verslaglegging van een historisch kantelpunt die door corona op scherp is gesteld.

www.the beauty of company.com
www.lisapraster.com