Lisa Praster - The beauty of company

Jildo-Tim Hof

portfolio

Jildo-Tim Hof (1989) richt zich op architectonische ruimtes en het vinden van poëzie in het alledaagse. Een belangrijk thema in zijn werk is  Evenwicht van exactheid. Hij fotografeert op een bijna wiskundige manier, precies en zeer overwogen. Door verdwaalde details in het beeld toe te laten ontstaat een emotionele lading die bijdraagt aan de sfeer en losse eindjes veroorzaakt.

Zijn werk is minimalistisch zonder veel actie. Vanuit een documentair vertrekpunt zoekt hij de grens op tussen werkelijkheid en fictie. Door zijn gebruik van licht en donker, abstractie en suggestie lijkt de tijd de verdichten.

Hij combineert persoonlijke, documentaire projecten met toegepaste interieur- en architectuurfotografie.

Zijn foto’s van het Van Doesburg-Rinsemahuis zijn tentoongesteld in combinatie met tekeningen van Theo van Doesburg (1883-1931). Groepsexpositie “Bauhaus en Drachten” in Museum DR8888 2020.

Project

Homebound

In fotomagazine Homebound publiceren vijf jonge fotografen hun visie op de sociale impact van de COVID-19-pandemie.

We bevinden ons collectief in een nieuwe situatie. Onbegrensde vrijheid is abrupt ingewisseld voor ongekende inperkingen. Mede door de lockdowns en de avondklok was het merendeel van de Nederlanders voor het eerst in hun leven noodgedwongen aan huis gebonden.

Ook voor de vijf fotografen van Cubic Collective, geboren tussen 1978 en 1990, was dit nieuw. Het schrille en abrupte contrast met alle vrijheden die we zo gewend zijn, is vastgelegd in een omvangrijke fotoserie. De vijf fotografen hebben tijdens de lockdowns wekenlang hun leefomgeving gefotografeerd, binnen een straal van 1 km van hun huis in Amsterdam, Birmingham, Utrecht, Enschede en Eindhoven.

Het eindresultaat is de fotoserie Homebound, waarin thema’s als afstand en nabijheid vanuit verschillende perspectieven zijn vastgelegd.

Magazine “Homebound” is te bestellen via https://www.cubiccollective.nl en ligt in de schappen van Athenaeum Boekhandels in Amsterdam, boekhandel Scheltema en in de museumwinkel van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

https://jthof.com

https://www.cubiccollective.nl